söndag 24 augusti 2008

Sista pottrapporten

Nu går det så bra med pottan att jag vågar skriva att jag pott-rapporterar för sista gången. Sedan en vecka tillbaka har lilla hjärtat full koll på var man gör det. Och det spelar ingen roll om vi är hemma, hos någon kompis, i affären eller i skogen. Hon säger till och sen kommer det, vad som nu behöver komma, där det ska. Så sammanfattningsvis tog det knappt tre veckor at bli helt blöjfri (på dagen).

Det har också gått bra att skilja mellan dag och natt. På dagen ingen blöja, på natten blöja. Hittills har vi också haft blöja när vi ska åka låååååångt i bilen, då har vi sagt att man får ha bil-blöja. Men jag undrar om vi behöver fortsätta med det. Det verkar som att hon har lärt sig att hålla tätt längre, från det att hon säger till. I början började det droppa redan när hon sa till, nu säger hon till och kan vänta några minuter innan det är panik. Det är väl musklerna som utvecklas.

Hittills har hon inte visat något större intresse för det som kommer i pottan, och det är bara enstaka gånger hon vill följa med och spola. Men ibland kan det ju vara kul och kasta ner saker i ny-kissad potta, bara för att få se när det stänker. Varför inte ett äpple till exempel? Synd bara att det var vårt enda äpple från trädgården den här sommaren.

Inga kommentarer: